Çanakkale – Assos – Ayvalık Turu
GELİBOLU TARİHİ YARIMADASI-AYNALI ÇARŞI-TRUVA ATI-ASSOS-BEHRAMKALE-CUNDA ADASI-ŞEYTAN SOFRASI
GECE YOLCULUĞU
Siz değerli misafirlerimiz ile belirtilen noktalarda belirtilen saatlerde buluşuyoruz. Ardından kısa molalar ile yolculuğumuza başlıyoruz.
1.GÜN
Sabah erken saatlerde aldığımız kahvaltı sonrası şehitlikleri ziyaret etmek için enerjimizi topluyoruz. 08.00 feribotu ile Eceabat’a geçip, Çanakkale Savaşı’nın yaşandığı toprakları adım adım keşfetmeye hazırız.
Savaşın izlerinin her yerde görülebildiği Gelibolu’da ki 33 bin hektarlık alan aynı zamanda Türkiye’nin yakın tarihine de ışık tutmakta. Gelibolu Yarımadası Milli Parkı boyunca Türk ve yabancı askerlerin anısına yapılmış anıtları sırasıyla ziyarete başlarız.
Panoramik olarak Kilitbahir Kalesi, Namazgâh Tabyası ve Mecidiye Tabyası’nı gördükten sonra, savaş sırasında 276 kg’lık mermiyi sırtlayıp ateşlemesi ile gemileri etkisiz hale getiren Seyit Onbaşı Anıtı’na varılır. Bu bölgeyi de objektiflerimizden anılarımıza ekleyip, Gelibolu Yarımadası’ndaki en büyük anıtımız olan Çanakkale Şehitler Abidesi’ne uğruyoruz.
Anlamı “ Ölüm Limanı” olan Morto Koyu’nu da ziyaret ettikten sonra, Çanakkale’nin yöresel yemeklerini tatmak için Alçıtepe Köyü’ne doğru gidiyoruz. Enfes yemeklerimizi yedikten sonra her metrekaresinde vatanı için gencecik yaşında şehit olmuş atalarımızın topraklarını ziyaret etmeye kaldığımız yerden devam.
Gelibolu Yarımadası’nda sıra Kuzey Cephede. Mehmetçiğe Saygı Anıtı ziyaret edildikten sonra, 1992 yılında inşa edilmiş olan 57.Alay Şehitliği, Kesikdere Şehitliği ve hemen ardından Anzak ve İngiliz birliklerinin Osmanlı mevzilerine taarruzlarıyla başlayan ve kanlı savaşlara ev sahipliği yapan yer olan Conkbayırı ve Mustafa Kemal Atatürk’ün 19. Tümen komuta yeri olan Kemalyeri’ni gördükten sonra Çanakkale’ye dönmek üzere feribottaki yerlerimizi alıyoruz.
ÇANAKKALE merkez de Aynalı Çarşı ve Truva Atı’nı görüp verilen boş zaman ardından otelimize geçiyoruz. Akşam yemeği ve Konaklama Çanakkale de otelimizde.
2.GÜN
Otelimizde alacağımız açık büfe kahvaltı sonrası dünyanın sayılı oksijen merkezlerinden biri olarak kabul edilen, aynı zaman da dünyada ilk güzellik yarışmasının yapıldığı ve eski adı İda Dağı olan Kaz dağlarının eteklerinde yolculuğumuza devam ediyoruz.
Edremit Körfezi ve Midilli Adası’nın muhteşem manzarasını takip ederek Assos Behramkale’ye ulaşıyoruz. Aristo’nun felsefe okulunu kurmasıyla birlikte daha fazla önem kazanan Assos gezimizde Behramkale Köyü sokaklarında güzel bir yürüyüşün ardından Akropol, Athena Tapınağı, Surlar, Sarnıçlar, Banyo Odaları ve Nekropolünü rehberimiz eşliğinde geziyoruz.
Ardından Rum ve Türklerin bir arada dostça yaşadığı yer olarak bilinen Cunda Adası’na vardığımızda öğle yemeği için kısa bir mola veriyoruz. Cunda Adası’nın en görkemli binalarından kuşkusuz biri olan Despot Evi ilk durağımız. Osmanlı Dönemi’nde hükümet binası olarak hizmet vermiş, muhteşem bir yapı.
Taş Kahve, Âşıklar Tepesi ve 1844 yılında yapılan, mimarisiyle göz kamaştıran Taksiyarhis Kilisesi göreceğimiz yerler arasındadır.
Bir sonraki durağımız Şeytan Sofrası; Ayvalık’ın en ünlü tepesidir ve Çamlık Orman Kampı’nın yukarısında bulunan eski bir lav birikintisidir ve tepe yuvarlak bir sofraya benzer. Demir kafes içinde şeytana ait olduğu söylenen kocaman bir ayak izi vardır. Ayvalık adalarına hâkim yüksek bir tepe olan Şeytan Sofrasından manzarayı seyrediyor ve fotoğraf çekiyoruz. Artık yavaşça geri dönüş yoluna çıkıyor ve akşam geç saatlerde sizleri aldığımız noktalara bırakıp vedalaşıyoruz.
Tur Programı
1.GÜN Gece belirtilen noktamızda saat 23.00’de buluşarak Çanakkale’ye hareket ediyoruz. Sabah erken saatlerde aldığımız kahvaltı sonrası şehitlikleri ziyaret etmek için enerjimizi topluyoruz. 08.00 feribotu ile Eceabat’a geçip, 1. Dünya Savaşı’nın en önemli zaferleri arasında yer alan Çanakkale Savaşı’nın yaşandığı toprakları adım adım keşfetmeye hazırız. Savaşın izlerinin her yerde görülebildiği Gelibolu’da ki 33 bin hektarlık alan aynı zamanda Türkiye’nin yakın tarihine de ışık tutmakta. Gelibolu Yarımadası Milli Parkı boyunca Türk ve yabancı askerlerin anısına yapılmış anıtları sırasıyla ziyarete başlarız. Panoramik olarak Kilitbahir Kalesi, Namazgâh Tabyası ve Mecidiye Tabyasını gördükten sonra, savaş sırasında 276 kg’lık mermiyi sırtlayıp ateşlemesi ile gemileri etkisiz hale getiren Seyit Onbaşı Anıtı’na varılır. Bu bölgeyi de objektiflerimizden anılarımıza ekleyip, Gelibolu Yarımadası’ndaki en büyük anıtımız olan Çanakkale Şehitler Abidesi’ne uğruyoruz. Anlamı “ Ölüm Limanı” olan Morto Koyu’nu da ziyaret ettikten sonra, Çanakkale’nin yöresel yemeklerini tatmak için Alçıtepe Köyü’ne doğru gidiyoruz. Enfes yemeklerimizi yedikten sonra her metrekaresinde vatanı için gencecik yaşında şehit olmuş atalarımızın topraklarını ziyaret etmeye kaldığımız yerden devam. Gelibolu Yarımadası’nda sıra Kuzey Cephede. Mehmetçiğe Saygı Anıtı ziyaret edildikten sonra, 1992 yılında inşa edilmiş olan 57.Alay Şehitliği, Kesikdere Şehitliği ve hemen ardından Anzak ve İngiliz birliklerinin Osmanlı mevzilerine taarruzlarıyla başlayan ve kanlı savaşlara ev sahipliği yapan yer olan Conkbayırı ve Mustafa Kemal’in 19. Tümen komuta yeri olan Kemalyeri’ni gördükten sonra Çanakkale’ye dönmek üzere feribottaki yerlerimizi alıyoruz. Çanakkale merkez de Aynalı Çarşı ve Truva Atı’nı görüp verilen boş zaman ardından otelimize geçiyoruz. Akşam yemeği ve Konaklama Çanakkale de otelimizde.
2.GÜN Otelde alacağımız Sabah kahvaltı sonrası istikametimiz Assos(Behramkale’ye) hareket ediyoruz. Behramkale Köyü’ne vardıktan sonra köyün girişinde aracımızdan inip 238 metre yükseklikte andezit bir kayaç üzerine kurulmuş olan Assos Antik Kenti’nin akropolüne çıkıyoruz. Rehberimizin anlatımı eşliğinde antik dönemin İlk Dor Düzeni ile yapılmış olan Athena Tapınağını görüyoruz. Rehberimizin verecek olduğu serbest zamanda köy içerisinde kentin meşhur fincanda pişen sakızlı Türk kahvesini yudumlayabilir ya da alışveriş yapabilirsiniz. Assos gezimizi tamamladıktan sonra Ayvalık merkeze hareket ediyoruz. Rumlar ile Türklerin bir arada yaşadığı Cunda Adası ile gezimize başlıyoruz. Cunda Adası, Âşıklar Tepesi ve 1844 yılında yapılan, mimarisiyle göz kamaştıran Taksiyarhis Kilisesi göreceğimiz yerler arasındadır. Öğlen yemeği için vereceğimiz molamızda grup olarak Cunda adasının meşhur lokantalarında Papalina, deniz mahsulleri, mezeleri ve zeytinyağlı ot yemekleri ile ege lezzetlerinin tadına varabilirsiniz (ekstra). Kapıları, alınlıklar, kapı tokmakları, pencereleri, tahta ve taş işçiliği ile görülmeye değer Ayvalık evlerini görüp, çarşı içinde hep birlikte geziyoruz. Çarşı gezimiz sırasında kiliseden dönüştürülmüş olan Çınarlı ve Saatli camilerini görüyoruz. Bir sonraki durağımız Şeytan Sofrası; Ayvalık’ın en ünlü tepesidir ve Çamlık Orman Kampı’nın yukarısında bulunan eski bir lav birikintisidir ve tepe yuvarlak bir sofraya benzer. Demir kafes içinde şeytana ait olduğu söylenen kocaman bir ayak izi vardır. Çam ormanları ile kaplı Ayvalık adalarına hâkim yüksek bir tepe olan Şeytan Sofrasından manzarayı seyrediyor ve fotoğraf çekiyoruz. Buradaki gezimizi bitirdikten sonra artık yavaşça geri dönüş yoluna çıkıyor ve akşam geç saatlerde sizleri algımız noktalara bırakıp vedalaşıyoruz.
Tur Tarihleri
29 Ağustos Cumartesi
Tura Dahil Olanlar
- Lüks araçlar ile ulaşım ve araç içi ikramlar
- 1 gece yarım pansiyon otel konaklaması
- 1 x akşam yemeği, 1 x sabah kahvaltısı
- Seyahat sigortası
Tura Dahil Olmayanlar
- Şahsi harcamalar, ilk gün kahvaltı
- Öğlen yemekleri

Balıkesir, Türkiye'nin bir ili ve en kalabalık on yedinci şehridir. Marmara Bölgesi'nin Güney Marmara Bölümü'nde, topraklarının bir kısmı ise Ege Bölgesi'nde yer alan ilin hem Marmara hem de Ege Denizi'ne kıyısı bulunur. Türkiye genelinde ise iki deniz ile komşu olan sadece 6 il vardır.[4] İl, Kuzeybatı Anadolu'da bulunmaktadır. Doğusunda Bursa ve Kütahya illeri, güneyinde Manisa ve İzmir illeri ve batısında Çanakkale ili vardır.[5] Ayvalık ilçesinden de Yunanistan'ın Midilli Adası'na komşudur.[6]